Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие за сведение окончателен Одитен доклад за извършен одит за съответствие при управление на публичните средства и дейности на ВАС и даде съгласие ПРБ безвъзмездно да предостави активи на Община Несебър

11 март 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие за сведение окончателен Одитен доклад за извършен одит за съответствие при управление на публичните средства и дейности на Върховния административен съд за периода от 01.01.2016 г. до 31.12.2017 г. Докладът е изпратен от председателя на Сметната палата, на основание чл. 29, ал. 2 от Закона за сметната палата, за сведение. При одита са анализирани и оценени управленските решения и изпълнението на дейността, както и състоянието на системата за финансово управление и контрол във Върховния административен съд. Приложени са критерии за оценка на съответствието по области на изследване и са направени оценки и изводи по тях. В заключението на доклада е посочено, че за област „Приходи от съдебни такси“ е установено съответствие с действащата нормативна уредба във всички съществени аспекти при начисляването и събирането на приходите от съдебни такси. За област „Възлагане на обществени поръчки и изпълнение на договори за обществени поръчки“ също е установено съответствие на управленските решения във връзка с организацията и провеждането на обществените поръчки и изпълнението на сключените договори с правната рамка. Частично несъответствие с изискванията на правната рамка е констатирано за област „Управление на човешките ресурси“, като са дадени препоръки за отстраняването им.

Пленумът на ВСС даде съгласие, на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за държавната собственост, Прокуратурата на Република България да предостави безвъзмездно за управление на Община Несебър движими вещи, поради невъзможност да бъдат използвани за нуждите на Прокуратурата. Предложението е във връзка с изтекъл срок на договор за ползване на помещения от Районна прокуратура – Несебър. През периода на ползването помещенията са оборудвани с инвентар, който трайно е прикрепен и Община Несебър е изразила съгласие да го придобие.

Пленумът на ВСС даде съгласие, на основание чл. 390, ал. 2 от Закона за съдебната власт, Административен съд София – област да предостави безвъзмездно за управление служебен автомобил, поради отпаднала необходимост, на Районен съд – гр. Дулово.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд