Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС утвърди поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и ремонти на органите на съдебната власт

11 март 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет утвърди поименното разпределение на разходите за придобиване на дълготрайни материални активи и за основен ремонт по параграф 51-00 „Основен ремонт на ДМА“ на органите на съдебната власт за 2021 г., съгласно приложение „Сметни стойности и разчет за финансиране на капиталовите разходи и трансфери през 2021 г.“ в рамките на утвърдения бюджет в размер на 24 794 559 лв., в  т. ч. 21 945 314 лв. за основен ремонт на ДМА, 417 140 лв.  за придобиване на ДМА и 2 432 105 лв. за текущи ремонти.

Пленумът на ВСС упълномощи представляващия ВСС да отправи искане до председателя на Общински съвет – Разград за започване на процедура по реда на чл. 12, ал. 3 и ал. 4 от ЗОС за предоставяне безвъзмездно за управление на ВСС, за нуждите на Окръжен съд – гр. Разград и нуждите на Районен съд – гр. Разград, имот – публична общинска собственост, съставляваща три етажа, от четириетажна административна сграда, с адрес гр. Разград, площад „Независимост” № 2. Решението е във връзка с предстоящо изтичане на договор, сключен между Министерство на правосъдието и Община Разград за ползване на част от сградата. Допълнително се иска предоставянето на северната част от сутерена на същата сграда с обща площ 176 кв. м., две помещения от южната част на сутерена на същата сграда с обща площ 30 кв. м., както и две стаи, ползвани до момента от Агенцията по вписванията.

Пленумът на ВСС възложи на дирекция „Бюджет и финанси“ да предприеме действия по отписване от баланса на ВСС на недвижим имот – частна държавна собственост, представляващ административна сграда на два етажа със застроена площ 129 кв.м., в гр. Плевен, с адрес ул. „Ал. Стамболийски“ № 3, както и на недвижим имот в гр. Тервел, ул. „Св.св. Кирил и Методий“ № 4, състоящ се от терен с площ от 5 700 кв.м., ведно с построената в него сграда, поради отпаднала необходимост за съдебната власт. През 2017 г. имотът в гр. Плевен е бил предоставен за нуждите на Военно-окръжна прокуратура – гр. София, Военно-следствен участък – гр. Плевен, но е бил в лошо състояние и се е нуждаел от основен ремонт. Административните ръководители на ОСВ в гр. Плевен през 2020 г. са изразили становище, че не проявяват интерес към имота. Имотът в гр. Тервел е предоставен с решение на Министерски съвет от 2001 г. на Министерство на правосъдието за нуждите на органите на съдебната власт, но от придобиването му до момента не е ползван от Районен съд – Тервел и Районна прокуратура – Тервел.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд