Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС остави без уважение искането на председателя на на Окръжен съд – Плевен за обявяване на конкурс и отложи разглеждането на исканията за разкриване на нови щатни длъжности „съдия“ в районните съдилища в гр. Сливница и гр. Ихтиман

16 март 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет остави без уважение искането от и. ф.  административния ръководител – председател на Окръжен съд – Плевен за обявяване на конкурс, поради липса на свободна длъжност „съдия“ в органа. Длъжността, за която се иска обявяване на конкурс е усвоена с кадрово устройване на административния ръководител, подал оставка, поради което не може да бъде планирана и обявена на конкурс.

Съдийската колегия отложи разглеждането на исканията на административните ръководители на Районен съд – Сливница и на Районен съд – Ихтиман за увеличаване щатната численост на съдилищата, като за целта бъде разкрита по една нова длъжност „съдия“.  Предложението на председателя на Районен съд – Сливница се отлага до приключване на висящата процедура за командироването на съдия Мария Тодорова.

Искането за разкриване на една щатна длъжност „съдия“ в Районен съд – Ихтиман ще бъде разгледано на следващото заседание на Съдийската колегия на 23.03.2021 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд