Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи нови членове на конкурсните комисии в конкурса за младши прокурори в районните съдилища и в конкурса за младши следователи, поради отводи

17 март 2021 година

За конкурса за младши прокурори в районните прокуратури, открит с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 02/27.01.2021 г., Колегията определи Георги Видев – заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Стара Загора, за редовен член на първа конкурсна комисия. Той е на мястото на Станимир Димитров. Чрез жребий бе определена Моника Цветкова – прокурор в Окръжна прокуратура – Перник, за резервен член на първа конкурсна комисия, която ще бъде на мястото на Георги Видев.

Чрез жребий, бе определена Кремена Господинова-Димитрова – прокурор в Окръжна прокуратура – София, за редовен член на първа конкурсна комисия, на мястото на Милен Ютеров.

На мястото на доц. д-р Ралица Костадинова, чрез жребий бе избран проф. д-р Момяна Гунева – Бургаски свободен университет, за резервен член за първа комисия – хабилитиран преподавател по наказателно право.

Относно втората конкурсна комисия в конкурса за младши прокурори в районните съдилища бе определен Димитър Хаджийски – прокурор в Софийска градска прокуратура, за редовен член, на мястото на Стилиян Грозев, а чрез жребий бе определен Калин Близнаков – прокурор в Специализираната прокуратура, за резервен член, който да заеме мястото на Димитър Хаджийски. Проф. д.н. Румен Марков – хабилитиран преподавател по наказателно право в Университет за национално и световно стопанство, бе определен за редовен член на комисията, на мястото на доц.д-р Галина Ковачева. Чрез жребий бе определена Даниела Дончева – Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ за резервен член на комисията, на мястото на проф. д. н. Румен Марков.

За конкурса за младши следователи в следствените отдели в окръжните прокуратури, открит с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 02/27.01.2021 г., Колегията определи:

За първа конкурсна комисия:

Илия Илиев – следовател в Национална следствена служба, за редовен член на комисията, на мястото на Георги Георгиев. Чрез жребий бе определен Младен Петров – следовател в Национална следствена служба, за резервен член на комисията, на мястото на Илия Илиев. Чрез жребий е определена Бисерка Стоянова – следовател в Национална следствена служба за редовен член на комисията, на мястото на Стефан Петров, както и Валентин Вълчев – следовател в Национална следствена служба, отново за редовен член, на мястото на Петя Попова.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи проф. д.н. Иван Сълов - хабилитиран преподавател по наказателно право в Русенски Университет „Ангел Кънчев“, за редовен член на комисията, на мястото на доц.д-р Славка Димитрова-Симеонова, а на мястото на Иван Сълов, чрез жребий е определен доц. д-р Валентин Недев - Варненски свободен университет, за резервен член на първа конкурсна комисия за младши следователи – хабилитиран преподавател по наказателно право.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд