Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Започна преброяването на гласовете за избор на член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите

20 март 2021 г.

В 18.00 ч. Павел Колмаков - председател на Избирателната комисия на Общото събрание на следователите за избор на член на Висшия съдебен съвет и следовател в Националната следствена служба, съобщи че са налице всички условия за приключване на гласуването и за започване на дейностите по отчитане на резултатите.

Общата избирателна активност на следователите е 73%, при 311 гласували, от 426 имащи право на глас.

Чрез системата за електронно гласуване през интернет, своя глас са дали 299 от 391 заявили такова желание, при избирателна активност 76,47%.

С хартиени бюлетини са гласували 12, като избирателната активност е 34,29%.

Съгласно Правилата за провеждане на избори на членове на Висшия съдебен съвет от съдиите, прокурорите и следователите, Павел Колмаков сумира общия резултат от гласовете, подадени електронно дистанционно през интернет и чрез хартиена бюлетина, чрез информационната система

Кандидатът е избран ако е получил повече от половината действителни гласове.

Въз основа на генерирания резултат, избирателната комисия се произнася с решение за резултатите от избора, което включва имената на кандидата и броя на гласовете, с които е избран. Решението се подписва от председателя и от членовете на избирателната комисия. Неразделна част от решението на избирателната комисия са протоколите на избирателните секции. Решението и протоколите се обявяват незабавно на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд