Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Стефан Петров – следовател в Националната следствена служба е избран за член на Висшия съдебен съвет

20 март 2021 година

Общото събрание на следователите с 287 гласа избра Стефан Петров – следовател в Националната следствена служба за член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите.

Председателят на Избирателната комисия – Павел Колмаков – следовател в Националната следствена служба, съобщи че след обработка на протоколите на двете секционни комисии е установено, че общият брой на действащите следователи, имащи право на глас е 426, общият брой на гласувалите е 311, като избирателната активност е 73%. Така гласували са повече от половината от действащите следователи, което означава, че избирателната комисия приема, че изборът е редовен.

Чрез двете системи за гласуване са подадени 287 броя действителни гласа за Стефан Петров, което означава, че той е избран за член на Висшия съдебен съвет.

Общият брой на подадените хартиени бюлетини е 12, от които 1 е недействителна.

Общият брой на гласувалите електронно дистанционно е 299, като недействителните гласове са 23.

Решението на избирателната комисия, съгласно чл. 29н, ал. 4 от ЗСВ, подлежи на обжалване в 7 - дневен срок от обявяването му чрез Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет пред състав, състоящ се от трима съдии от Върховния касационен съд и двама съдии от Върховния административен съд.

Решението на Избирателната комисия и протоколите от Избирателна секция № 1 и Избирателна секция № 2 от проведения избор за член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите, са публикувани на интернет сайта на Висшия съдебен съвет.

Следовател Петров благодари на членовете на Избирателната и секционните комисии, както и на всички следователи, участвали в изборния ден. Той заяви, че високата избирателна активност на следователи в страната, го задължава като бъдещ член на Висшия съдебен съвет, да защитава техните интереси и да оправдае доверието им.

Общото събрание на следователите за избор на член на Висшия съдебен съвет е най-големият виртуален форум, провеждан до момента в България. Той е организиран от Висшия съдебен съвет и е технически обезпечен от „Информационно обслужване“ АД.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд