Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие решения за преупълномощаване на директора на НИП и председателите на ВАС и СРС за преустройства на съдебни имоти

8 април 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на директора на Националния институт на правосъдието да упражни правомощията си на възложител по чл. 5, ал. 2, т. 13 от Закона за обществените поръчки, във връзка с изработване на проект за изменение на плана за регулация и застрояване на имот в гр. Банкя, за извършване на промяна на регулационните граници и предназначението на застрояване на имота от „За балнеолечебен комплекс“ в „Учебен комплекс на НИП“. Директорът на НИП е упълномощен също да изготви техническо конструктивно обследване на сградите в имота, като при положителна конструктивна оценка инициира процедура по възстановяване на строителни книжа по реда на чл. 145, ал. 5 от ЗУТ, като възложи изготвянето на инвестиционен проект – заснемане на извършения строеж. Пленумът упълномощи представляващия ВСС, в качеството на възложител по ЗУТ, да преупълномощи директора на НИП, във връзка с извършването на дейностите по изменение на плана за регулация и застрояване на имота.

С решение на ПВСС представляващият ВСС е упълномощен да преупълномощи председателя на Върховния административен съд да предприеме законови и правни действия, свързани с изработването на комплексен проект за инвестиционна инициатива по реда на чл. 150 от ЗУТ, за недвижим имот с. Бели Искър, община Самоков. Председателят на ВАС ще бъде преупълномощен също да предприеме законови и фактически действия по преустройство и разделяне на недвижим имот – частна държавна собственост, представляващ апартамент в гр. София със застроена площ 160,39 кв. м. и съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото, на два недвижими жилищни имота.

Пленумът упълномощи представляващия ВСС да преупълномощи председателя на Софийски районен съд да предприеме законови и фактически действия по преустройство и разделяне на друг недвижим имот – частна държавна собственост – апартамент със застроена площ 160,39 кв. м в гр. София, и съответните идеални части от общите части на сградата и от правото на строеж върху мястото, на два самостоятелни недвижими жилищни имота.

С решенията за разделяне на двата апартамента се цели осигуряване на възможност по-широк кръг правоимащи лица да ползват жилища от ведомствения фонд, стопанисван съответно от ВАС и СРС. По този начин ще бъдат оптимизирани разходите по поддръжка и приходите от отдаване под наем на недвижимите имот на правоимащи лица.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд