Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС определи експерти за участие в работни групи по проект на МП за реформи в областта на несъстоятелността

8 април 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи двама представители за участие в работни групи в изпълнение на мерките от Пътната карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България, приета с решение на Министерски съвет по протокол № 25/19.06.2019 г. Пътната карта е изготвена в рамките на проект „Реформи в областта на несъстоятелността в България“, изпълняван от Министерството на правосъдието по Програмата за подкрепа на структурни реформи на Европейската комисия.

С днешното решение на Пленума на ВСС Красимира Василева – началник отдел „Правно обслужване и нормативна дейност“, дирекция „Правна“ към АВСС, е определена за участие в работна група със задача „Изготвяне на уредба на процедури по събиране на данни“. Румен Митев – главен експерт – СА, отдел „Статистически анализ и обработка на данни“, дирекция „ИТСС“ към АВСС, ще се включи в работната група със задача „Изготвяне на проект за регулация и методология за събиране на данни и одобрение на качеството на статистическите данни, включително чрез статистически форми – образци“.

В консултативния орган за реализиране на мерките по Пътната карта за изпълнение на препоръките относно рамката за несъстоятелност и стабилизация в България участват съгласно решение на ПВСС по протокол № 26/07.11.2019 г., т. 64 като титуляр Стефан Гроздев – член на ВСС, и като резервен представител Даниела Марчева – член на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд