Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС спря процедурата за избор на прокурор по разследването срещу главния прокурор, до произнасяне на Конституционния съд

8 април 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет на основание чл. 173а, ал. 1 от Закона за съдебната власт, във връзка с § 8 от ПЗР към ЗД на Наказателно-процесуалния кодекс (ДВ, бр. 16 от 23.02.2021 г.) откри процедура за избор на кандидат за прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник.

Пленумът спря административното производство по тази процедура на основание чл. 54, ал. 1, т. 4 от Административнопроцесуалния кодекс, до произнасяне на Конституционния съд с решение по конституционно дело № 4/2021 г.

В съответствие със ЗСВ и приетите Правила за избор на прокурор по разследването срещу главния прокурор или негов заместник, които са публикувани на интернет страницата на ВСС, Пленумът утвърди предложения от Прокурорската колегия образец на кадрова справка по чл. 173а, ал. 3 от ЗСВ, която се явява елемент от предложението при издигането на кандидатури.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд