Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Стефан Петров официално встъпи в длъжност „член на Висшия съдебен съвет“

12 април 2021 година

Новоизбраният член на Висшия съдебен съвет от квотата на следователите – Стефан Петров официално встъпи в длъжност. Той е избран от проведеното на 13 и 20 март 2021 г. Общо събрание на следователите за избор на член на Висшия съдебен съвет с подкрепата на 287 души, от 426 имащи право на глас.

Следовател Петров притежава над 31 години юридически стаж, изцяло в следствените органи на Република България. Заемал е длъжностите „следовател“ и „директор“ на Окръжна следствена служба в гр. Силистра и „следовател“ в Националната следствена служба, като в периода от 2014 г. до 2018 г. е в отдел 02 „Криминален“ и е ръководител на Аналитичното звено, а от 2018 г. е следовател в отдел 01 „Специализиран“. Участва в ръководството на Камарата на следователите в Република България и е сред първите членове на Съвета за партньорство към Висшия съдебен съвет. Член е на Висшия съдебен съвет в периода от 2007 г. до 2012 г.

Стефан Петров е избран на мястото на Евгени Диков – член на Висшия съдебен съвет в периода от 2017 г. до 2020 г.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд