Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи заместници на административните ръководители на Окръжен съд – Добрич и Районен съд - Варна

13 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет назначи на основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 от Закона за съдебната власт, Теменуга Стоева – съдия в Окръжен съд – Добрич, на длъжността „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Окръжен съд – Добрич, считано от датата на встъпване.

Решението е по предложение на административния ръководител на Окръжен съд – Добрич, и е мотивирано с високото качество и професионализъм в работата на съдия Стоева, и изграден авторитет сред колектива на съда.

На същите основания за заместник-председател на Районен съд – Варна, е назначена Весела Гълъбова-Илиева – съдия в Районен съд – Варна, считано от датата на встъпване в длъжност. По предложение на административния ръководител на Районен съд – Варна, Колегията увеличи на основание чл. 30, ал. 5, т. 4 от ЗСВ, от две на три щатните длъжности „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ в Районен съд – Варна, като трансформира една щатна длъжност „съдия“, в една щатна длъжност за заместник-председател. Кандидатурата на съдия Гълъбова-Илиева е обоснована с показаната от нея прецизна и срочна съдебна дейност, отговорност и умение за работа в екип.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд