Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС не уважи искане за обявяване на конкурс за двама съдии в Районен съд - Разград

13 април 2021 година

Съдийската колеги на Висшия съдебен съвет остави без уважение искането на административния ръководител – председател на Районен съд – Разград, за обявяване на конкурс за две щатни бройки за съдия.

Решението отчита, че към момента има две висящи конкурсни процедури за заемане на свободните длъжности за съдия на районно ниво, както и неприключили процедури по реда на чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, които се явяват пречка за обявяване на нов конкурс в Районен съд – Разград. Допълнителен аргумент за преждевременност на искането, е предстоящото устройване на младшите съдии с изтичащ през 2021 г. срок по чл. 240 от ЗСВ, и необходимостта от назначаването им на свободни длъжности „съдия“ в районните съдилища. Преди обявяването на нови конкурси на районно ниво, е необходимо извършване на обстоен анализ и преценка от Съдийската колегия на ВСС на свободните места, които да послужат за преимуществено обезпечаване на младшите съдии с изтичащ двугодишен срок на назначение.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд