Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС сформира работна група за изменение на ПОНС

13 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет сформира работна група за допълнение и изменение на Правилата за оценка на натовареността на съдиите (приети от ВСС с решение по протокол № 62/16.12.2015 г., изм. и доп. с решение на СК на ВСС по протокол № 43/08.12.2020 г.), с правила, касаещи реда, условията и критериите за оценяване натовареността на съдилищата.

Решението е предложено от Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към СК на ВСС, чиито членове също ще участват в състава на работната група. Решението е свързано с необходимостта от създаване на правила за оценка на натовареността на съдилищата за целите на нейното измерване при приемане на управленски решения за щатната численост и кадровото обезпечаване, за осигуряване на равномерно разпределение на делата, за ефективно управление на бюджетните средства и други.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд