Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС прие за сведение писмо от Европейския главен прокурор, относно неприключилата процедура за избора на европейски делегирани прокурори от Република България

14 април 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение писмо от Евгени Стоянов - заместник-министър на правосъдието, ведно с открита грама от Постоянното представителство на Република България в Европейския съюз и писмо от Лаура Кьовеши - Европейски главен прокурор, относно избора на европейски делегирани прокурори от България.

С решение на Европейската прокуратура от 7 април 2021 г., са назначени Димитър Беличев - прокурор в Окръжна прокуратура – Пловдив, Бойко Калфин - прокурор в Окръжна прокуратура – Кюстендил и Светлана Шопова-Колева - прокурор в Софийска градска прокуратура, за европейски делегирани прокурори за период от 5 години с възможност за подновяване. Мандатът им започва от датата, посочена в договора за наемане на работа. С решение на колегията на Европейската прокуратура от същата дата, кандидатурите на четирима от излъчените е отхвърлена.

Процедурата продължава относно оценката за Божидара Ганева – Димова – прокурор в Софийска районна прокуратура, Венцислав Фердинандов - прокурор в Специализираната прокуратура и Вероника Трифонова – прокурор в Софийска районна, която предстои да бъде обявена.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд