Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС не образува дисциплинарно производство срещу Георги Ушев – административен ръководител на АСНС

20 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет след проведен дебат и гласуване, отказа да образува дисциплинарно производство срещу Георги Ушев – административен ръководител – председател на Апелативния специализиран наказателен съд, по внесено, на основание чл. 312, ал. 1 от Закона за съдебната власт, предложение от Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд.

Произнасянето е във връзка с решение № 4285/02.04.2021 г. на Върховния административен съд – Петчленен състав – Втора колегия, с което е отменено решение на Колегията по протокол № 7/26.02.2019 г., т. 4 относно постановен отказ за образуване на дисциплинарно производство за налагане на дисциплинарно наказание на Георги Ушев – административен ръководител – председател на Апелативен специализиран наказателен съд, и преписката е върната за продължаване на производството.

Поради направен отвод, вносителят на предложението за образуване на дисциплинарно производство Лозан Панов – председател на Върховния касационен съд, не участва в обсъждането и приемането на днешното решение.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд