Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »

СЪОБЩЕНИЕ

 

В рамките на финансирания от Европейската комисия проект TRIIAL - Доверие, независимост, безпристрастност и отчетност на съдиите и арбитрите, защитаващи върховенството на закона съгласно Хартата на ЕС се организира онлайн транснационален обучителен семинар на тема:„Назначения в съдебната система и съдебно самоуправление“, който ще се проведе на 6 май 2021 г. (13.00 - 17.30 ч. CET) и 7 май 2021 г. (13.00 - 17.30 CET).

Проектът TRIIAL предоставя обучителни дейности и инструменти за съдиите, адвокати, арбитри и други правни специалисти защитаващи върховенството на закона в Европа.

Транснационалният обучителен семинар има за цел да подпомогне съдиите, прокурорите и адвокатите в развитието на сътрудничество помежду им, като предоставя знания за съществените и процедурни инструменти за независимостта на магистратите, предлагани от припокриващите се стандарти на ЕС и Съвета на Европа. Обучението ще подчертае различните техники на съдебно взаимодействие, които биха могли да защитят съдебните органи от външен и вътрешен натиск и да насърчат върховенството на закона в Европейския съюз.

            Участието в семинара е безплатно. Кандидатите следва да представят пълна автобиография (CV) на английски език и кратко мотивационно изявление на английски език, обясняващо причините на кандидата да заяви желание за участие.

Повече информация за обучението и програмата за семинара могат да се намерят в приложените документи.

Заявленията следва да се подават до 25 април 2021 г. на k.kaczmarek@maastrichtuniversity.nl.

Всички кандидати ще бъдат информирани за резултатите от процеса на подбор до 27 април 2021 г.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд