Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС поощри Вяра Петракиева-Велинова – съдия в Районен съд – Трявна

27 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 303, ал. 2, т. 2, буква „б“ и чл. 303, ал. 3, т. 1 от Закона за съдебната власт, поощри Вяра Петракиева-Велинова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Трявна, с отличие „личен почетен знак: втора степен – сребърен“, както и с парична награда в размер на 1000 лв. за безупречно и високопрофесионално изпълнение на служебните задължения по всички показатели за постигане на бързина и качество на постановените актове.

Предложение е направено от председателя на Окръжен съд – Габрово, предвид резултатите от извършена планова проверка на съда от Инспектората към ВСС, които показват, че магистратът отговаря на изискванията, заложени в т. 17 от Правилата за определяне на условията, реда и критериите за поощряване на съдии, прокурори и следователи. Съдия Петракиева е работила с най-висока натовареност в органа, а отменяемостта на постановените от нея актове е най-ниската. Резултатите от инстанционния контрол налагат извод за много добро качество на постановените първоинстанционни съдебни актове, които са добре обосновани и постановени в установените процесуални срокове.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд