Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС определи участници в междуведомствена работна група към МП по медиация

27 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет определи 10 участници в създадената междуведомствена работна група към Министерство на правосъдието със задача: „Проучване необходимостта от изменение и допълнение на нормативната уредба на медиацията като алтернативна форма за извънсъдебно решаване на спорове при установена необходимост – подготовка на проекти за изменение и допълнение на нормативни актове, свързани с института на медиацията“. Като представители в нея се предлагат Даниела Марчева – председател на Комисия „Съдебна карта, натовареност и съдебна статистика“ към СК на ВСС, Марин Маринов – административен ръководител на Окръжен съд – Варна, Веселка Златева – административен ръководител на Районен съд – Пазарджик, Десислава Манасиева-Жекова – заместник-административен ръководител на Районен съд – Варна, Даниела Александрова – заместник-административен ръководител на Софийския районен съд, Ангел Ангелов – съдия в Софийския градски съд, Евгени Георгиев – съдия в Софийския градски съд, Свилена Димитрова и Албена Комитова – медиатори.

Решението е във връзка с писмо на министъра на правосъдието и в изпълнение на решение по протокол № 4/09.02.2021 г. на Съдийската колегия на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд