Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС обяви конкурс за преместване за 1 свободна длъжност „съдия“ в Апелативен специализиран наказателен съд

27 април 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 189, ал. 1 от Закона за съдебната власт, обяви 20 свободни длъжности „съдия“ в апелативните съдилища – наказателно отделение, като в Апелативен специализиран наказателен съд са 4 свободни длъжности; в Апелативен съд – София – 8 свободни длъжности; Апелативен съд – Пловдив – 2 свободни длъжности; Апелативен съд – Бургас – 1 свободна длъжност; Апелативен съд – Варна – 1 свободна длъжност; Апелативен съд – Велико Търново – 3 свободни длъжности; Военно-апелитевен съд – 1 свободна длъжност.

На основание чл. 188, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 189, ал. 1 и ал. 3 от ЗСВ Колегията определи 1 свободна длъжност, която да се заеме след конкурс за преместване в апелативните съдилища – наказателно отделение, в Апелативен специализиран наказателен съд.

На основание чл. 188, ал. 1 от ЗСВ, във връзка с чл. 189, ал. 1 и ал. 2 от ЗСВ, Колегията определи 18 свободни длъжности, които да се заемат след конкурс за повишаване в апелативните съдилища – наказателно отделение. Те са разпределени, както следва: в Апелативен специализиран наказателен съд и в Апелативен съд – Велико Търново по 3 свободни длъжности; в Апелативен съд – София – 7 свободни длъжности; Апелативен съд – Пловдив – 2 свободни длъжности; а в Апелативен съд – Бургас, в Апелативен съд – Варна и във Военно-апелативен съд по 1 свободна длъжност.

Решенията се обнародват в „Държавен вестник“ и публикуват в един централен всекидневник и на интернет страницата на Висшия съдебен съвет.

Колегията обяви на основание чл. 180 от ЗСВ, по реда на чл. 189, ал. 1 и ал. 3 от ЗСВ конкурс за преместване и заемане на 1 свободна длъжност „съдия“ в Апелативен специализиран наказателен съд.

На основание чл. 191 от ЗСВ и чл. 33 от Наредба № 1 от 9 февруари 2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, в 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“, кандидатите подават лично или чрез писмено упълномощен представител в администрацията на ВСС, заявление за участие в конкурса.

С оглед спазване на въведените към момента противоепидемични мерки в страната и в случай, че същите се запазят, е препоръчително заявления за участие да се подават по електронен път, с квалифициран електронен подпис на имейл адрес vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за обратна разписка в деловодството на ВСС.

Решението се обнародва в Държавен вестник, публикува се в един централен всекидневник и на интернет страницата на ВСС.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет не обяви свободните длъжности „съдия“ в апелативните съдилища – гражданско и търговско отделение, и не отри конкурси за тях. Решението бе съобразено, че към момента има висящи съдебни производства по предходни конкурсни процедури.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд