Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
341 кандидати за младши следователи са допуснати до устен изпит в конкурса. Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на сайта на ВСС

341 кандидати за младши следователи са допуснати до устен изпит в конкурса, който ще се проведе в сградата на Националния институт на правосъдието (НИП) в периода от 7 юни 2021г. (понеделник) до 12 юни 2021 г. (събота), включително. Резултатите от писмения изпит и графикът за провеждане на устните изпити са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет (ВСС), както и са обявени на общодостъпно място в сградата на ВСС. Едновременно с резултатите са публикувани и обявени решението на казуса по наказателноправни науки, както и отговорите на теста по право на ЕС и в областта на правата на човека.

При провеждането на устните изпити ще се съблюдават санитарно-хигиенните изисквания и превантивни мерки, съгласно Заповед № РД-01-375/27.05.2021 г. на министъра на здравеопазването, във връзка със Заповед № РД-01-373/27.05.2021 г.

Участниците следва да имат предвид Заповед № ВСС - 8035/12.05.2021 г. на главния секретар на ВСС, съгласно която влизането и достъпът на участниците до сградата на НИП, следва да се осъществява при спазване на мерките за лична хигиена - задължително ползване на поставените дезинфектанти, измерване на телесната температура и при условие, че участниците носят защитни маски за лице.

Забранява се достъпът до изпитните зали на кандидати:

- с видими симптоми на остри респираторни болести (повишена температура, кашлица, затруднено дишане и др.);

- лица, които отказват да извършат дезинфекция и да поставят предпазна маска.

Кандидатите следва да се явят на съответния изпитен ден до 08:45ч. в двора на Националния институт на правосъдието (вход САМО откъм ул. "Екзарх Йосиф" № 14) за изтегляне на жребий, съгласно чл. 23 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, както и за съставяне на почасов график за провеждане на събеседването с тях.

На изпита СЕ ДОПУСКА използване на нормативни актове.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд