Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС извърши промени в екипите за управление на два проекта, по които ВСС е бенефициент

27 май 2021 година

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи Александър Ангелов – председател на Софийски районен съд, за координатор на проект „Разработка и внедряване в съдебната система на софтуер за ускорено създаване и възпроизвеждане на актове и други документи чрез диктовка и автоматично конвертиране на гласов запис в текст (voice-to-text) и съпътстващи системи за обработка“. Той е предложен от г-жа Даниела Марчева – член на ВСС и ръководител на проекта.

Екипът за управление на проекта е определен с решение на Пленума на ВСС по протокол № 25/08.10.2020 г., но заради обема от дължими действия, вкл. и в етапа на създаване на технически спецификации за проектния софтуер и осигуряването на техническо оборудване за използването му, е необходимо допълването му с координатор, който да отговаря за всички въпроси, свързани с работата на фокус-групите от магистрати и съдебни служители.

По предложение на г-н Боян Магдалинчев – член на ВСС и ръководител на проект „Повишаване на професионализма в съдебната система“ по Програма „Правосъдие“ на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 е определено длъжностно лице от администрацията на ВСС за технически сътрудник по проекта, във връзка със заявление за деклариран отказ от участие в екипа на първоначално определения служител.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд