Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС актуализира състава на Комисията за извършване на анализ на дейността на СНС и АСНС

1 юни 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра чрез жребий допълнително 8 членове на Комисията за извършване на анализ на дейността на Специализирания наказателен съд и на Апелативния специализиран наказателен съд. От наказателната колегия на Върховния касационен съд са определени за участие в нея Галина Тонева-Дачева – председател на Второ наказателно отделение, Мина Топузова – председател на Първо наказателно отделение, и съдиите Милена Панева и Мая Цонева. Избрани са също Галина Канакиева – съдия от Апелативен съд – Бургас, Ангелина Лазарова – съдия в Апелативен съд – Варна, Корнелия Колева – заместник-председател на Апелативен съд – Велико Търново, и Михаела Буюклиева – заместник-председател на Апелативен съд – Пловдив.

Допълването на състава на Комисията за извършване на анализ на дейността на Специализирания наказателен съд и на Апелативния специализиран наказателен съд, е във връзка с получените отводи от Росица Тончева – съдия в Апелативен съд – Варна, Светла Цолова – съдия в Апелативен съд – Бургас, Магдалина Иванова – административен ръководител – председател на Апелативен съд – Пловдив, Петя Стоянова-Николова – съдия в Апелативен съд – Велико Търново, Блага Иванова, Антоанета Данова, Красимира Медарова, Татяна Кънчева – съдии във Върховния касационен съд. Приети за сведение са Писмо от съдии от ВКС; Становище от Общото събрание на Наказателната колегия на ВКС, както и становище на Инспектората към ВСС.

Колегията възложи на главния секретар на ВСС да определи поименно служители от Администрацията на ВСС, които да подпомагат в работата на Комисията, като е определена структура на работната група от АВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд