Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от Република България, открита през месец декември 2020 г.

2 юни 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет прекрати процедурата за подбор на европейски делегирани прокурори от Република България, открита с решение на Колегията по протокол № 46/17.12.2020г., т. 1, тъй като следващите по ред кандидати, не са получили в подкрепа необходимото мнозинство гласове от присъстващите членове, съгласно проведеното гласуване в заседание на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол № 5/10-13.02.2021г.

Решението е във връзка с писмо от заместник-министъра на правосъдието, ведно с открита грама от Постоянното представителство на Република България в ЕС и писмо от заместник-европейския главен прокурор относно избора на европейски делегирани прокурори от България. В тях е отправената молба от заместник-европейския главен прокурор за определяне на двама нови кандидати за длъжността европейски делегиран прокурор от България на мястото на двете отхвърлени кандидатури, като е уточнено, че се очаква да бъдат предложени общо шест нови кандидати за европейски делегирани прокурори от България.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд