Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС премести на длъжност „съдия“ класираните кандидати в конкурса за заемане на 11 свободни длъжности „съдия“ в районните съдилища

8 юни 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет премести на длъжност „съдия“ класираните кандидати в конкурса за заемане на 11 свободни длъжности „съдия“ в районните съдилища, по обявения конкурс с решение на Съдийската колегия на ВСС по протокол № 40/03.12.2019 г.

Съдийската колегия възложи на преместените магистрати да довършат започнатите с тяхно участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготвят съдебните актове по обявените за решаване дела. Решенията подлежат на обжалване в 7-дневен срок от обявяването им пред Върховния административен съд.

Общо 20 кандидати участваха в конкурса за 16 длъжности в районните съдилища, от които 4 в СРС, по 2 длъжности в районните съдилища в Пловдив и Пазарджик и по 1 длъжност в районните съдилища в Своге, Монтана, Лом, Берковица, Кърджали, Хасково, Шумен и Ботевград. За три от обявените конкурсни длъжности в Берковица, Лом и Кърджали не са постъпили кандидатури, поради което остават неусвоени и са обявени на конкурс за първоначално назначаване с решение на Съдийската колегия на ВСС по пр. 7/25.02.2020 г., изм. и доп. с пр. 8/10.03.2020 г. Поради подадени откази от кандидати и двете обявени длъжности за Районен съд – Пазарджик остават неусвоени в този конкурс.

Съдийската колегия на ВСС премести, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.), считано от датата на встъпване в длъжност, както следва:

  •  Пламен Иванов Шумков – „съдия“ в Районен съд - Враца на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд;

  • Ина Милчева Генжова – „съдия“ в Районен съд - Враца на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд;

  • Петина Кръстева Николова – изпълняващ функциите „административен ръководител – председател“ на Районен съд – Нови Пазар на длъжност „съдия“ в Районен съд – Шумен;

  • Иван Диянов Мичев – „съдия“ в Районен съд - Монтана на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд;

  • Светослав Емилов Петров – „съдия“ в Районен съд - Кюстендил на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд;

  • Елеонора Любомирова Филипова – „съдия“ в Районен съд - Берковица на длъжност „съдия“ в Районен съд – Монтана;

  • Румяна Запрянова Запрянова - „съдия“ в Районен съд - Разлог на длъжност „съдия“ в Районен съд – Своге;

  • Наталия Петкова Петкова - „съдия“ в Районен съд - Сливен на длъжност „съдия“ в Районен съд – Ботевград;

  • Даниела Душкова Павлова - „съдия“ в Районен съд - Варна на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив;

  • Христина Запрянова Жисова - „прокурор“ в Районна прокуратура - Хасково на длъжност „съдия“ в Районен съд – Хасково;

  • Вихра Милкова Къдринска - „прокурор“ в Районна прокуратура - Смолян на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пловдив.

    Съдийската колегия прекрати, на основание чл. 56, ал. 1 от АПК производството по отношение на Асен Цветанов Цветанов – „административен ръководител – председател“ на Районен съд - Раднево за преместване в Районен съд - Пловдив, поради постъпил отказ от участие в конкурса. Прекратено е и производството по отношение на Емил Димитров Божков – „съдия“ в Районен съд - Разлог за преместване в Софийски районен съд, поради настъпила смърт.

     

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд