Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
ВСС ще проведе обществена поръчка за застраховка „Злополука“ на работещите в съдебната власт, както и процедура за доставка на ел. енергия за обектите, предоставени за управление на Съвета

10 юни 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе открита процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет  - застраховка „Злополука“ на общо 15 300,5 действащи и предстоящи за назначаване застраховани лица: магистрати, младши съдии, прокурори и следователи, кандидати за младши съдии, младши прокурори и младши следователи, съдебни и прокурорски помощници, членове на ВСС, инспектори в ИВСС, служители на НИП, държавни съдебни изпълнители, съдии по вписванията и съдебни служители. Задължителната застраховка срещу злополука по бюджета на съдебната власт е регламентирана в Закона за съдебната власт.

Прогнозната стойност на обществената поръчка е до 6 712 252, 80 лв., без данък застрахователна премия, като застрахователният период е 3 години, считано от 01.01.2021 г. до 31.12.2023 г. Основните покрития, които включва застраховката са смърт,  трайна или временна загуба на работоспособност. Сред допълнителните покрития са смърт от заболяване; трайна загуба на работоспособност над 50% в резултат на заболяване; временна загуба на работоспособност, за което е обявена извънредна епидемична обстановка; медицински разходи в резултат на злополука или заболяване.

Във връзка с промените в Закона за енергетиката от м. юни 2020 г., съгласно които небитовите клиенти потребители на електроенергия ниско напрежение излизат на свободния пазар, Пленумът на ВСС възложи на представляващия ВСС да организира и проведе процедура по реда на чл. 79, ал. 1, т. 3, б в) във връзка с чл. 18, ал. 1, т. 8 от ЗОП с предмет: „Доставка на електрическа енергия на ниво ниско и средно напрежение от доставчик от последна инстанция за обектите, предоставени за управление на ВСС“ с три обособени позиции, както и да сключи договор с „ЕВН България Електроснабдяване“ ЕАД за срок от 12 месеца, на стойност 886 800,50 лв. без ДДС, с „Енерго-Про Продажби“ АД за срок от 12 месеца, на стойност 844 581 лв. без ДДС, с „ЧЕЗ Електро България“ АД за срок от 12 месеца, на стойност 2 529 180 лв. без ДДС или да прекрати процедурата. Прогнозните стойности на договорите са определени въз основа на стойността на употребената ел. енергия от органите на съдебната власт през предходната година.

Представляващият Висшия съдебен съвет е упълномощен и с право по чл. 7, ал. 1 от ЗОП и чл. 11, ал. 2, т. 8 от Правилника за организация на дейността на ВСС и неговата администрация, да определя длъжностни лица от ВСС за възложител, с правата предоставени му с решенията на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд