Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие доклад с обща и детайлна информация за изпълнението и напредъка към 31.05.2021 г. на дейностите по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на ЕИСС“, по ОПДУ

10 юни 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие доклад с обща и детайлна информация за изпълнението и напредъка към 31.05.2021 г. на дейностите по проект „Създаване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури и разработване на Единна информационна система на съдилищата“, изпълняван от ВСС от Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020. Докладът е изготвен от Гергана Мутафова – член на ВСС и ръководител на проекта.

Проектът е със срок на изпълнение от 01.06.2016 г. до 30.06.2021 г., като е подадено искане за удължаване на срока. Общата му стойност е 4 975 847,18 лв., от които неверифицирани са 519, 76 лв. Към момента приключени и изпълнение са 4 от общо 7-те дейности, свързани с „Разработване на предложения за описание, анализ и оптимизация и реинженеринг на работните процеси, свързани с разглеждането на дела от съдилищата в единен модел на процесите“; „Разработване и внедряване на ЕИСС“, „Анализ на нормативната уредба, съществуващите технологични процеси, средствата за събиране и обобщаване на статистическа информация“ и „Доставка на хардуерно оборудване“.

В процес на изпълнение са Дейност 1 „Разработване на модел за оптимизация на съдебната карта на българските съдилища и прокуратури“, Дейност 5 „Създаване на специализирана информационна система за анализ и мониторинг на факторите, свързани със социално-икономическото развитие на съдебните райони и натовареността на съдилищата“ и Дейност 6 „Осигуряване на публичност и визуализация“.

При представянето на доклада бяха посочени ключовите индикатори за постигане целите на проекта., като бе посочено, че към 31.05.2021 г. на 71% е изпълнен индикаторът „брой на делата, водени по електронен път“, които към 2023 г. следва да бъдат  250 000 бр.

 

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд