Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС обяви подадените оставки от двама изборни членове на Висшия съдебен съвет

24 юни 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 130, ал. 8, т. 1 от Конституцията на Република България и чл. 27, ал. 2 от ЗСВ, обяви подадените оставки от Боряна Димитрова и Красимир Шекерджиев -  изборни членове на ВСС.

Пленумът, на основание чл. 130а, ал. 2, т. 2, във връзка с чл. 130, ал. 8, т. 1 от КРБ и чл. 27, ал. 2 от ЗСВ, прекрати предсрочно мандата на двамата изборни членове, съответно на Боряна Димитрова - считано от 01.07.2021 г., и на Красимир Шекерджиев - считано от 01.07.2021 г.

Техните оставки са депозирани във ВСС на 18.06.2021 г., когато са подадени и заявления до Съдийската колегия, в които изразяват и желание да бъдат възстановени на длъжностите „съдия“, които са заемали преди избора им за членове на ВСС, съответно Красимир Шекерджиев - във Върховен касационен съд – наказателна колегия, и Боряна Димитрова – в Окръжен съд – Бургас, което ще се състои в заседание на Съдийската колегия.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд