Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪОБЩЕНИЕ ДО КАНДИДАТИТЕ В КОНКУРСА ЗА ПОВИШАВАНЕ В АПЕЛАТИВНИТЕ СЪДИЛИЩА-НАКАЗАТЕЛНО ОТДЕЛЕНИЕ

От 28.06.2021 г. (понеделник) започва приемът на документи по конкурс за повишаване в длъжност и заемане на 19 (деветнадесет) длъжности „съдия“ в апелативните съдилища-наказателно отделение, обявен с решение на Съдийската колегия на ВСС по пр. № 24/22.06.2021 г.

В 14-дневен срок от датата на обнародване на решението в „Държавен вестник“ (бр. 53 от 25 юни 2021 г.)  до 09.07.2021 г., включително, кандидатите могат да подават заявления за участие в конкурса.

С оглед спазване на въведените към момента противоепидемични мерки в страната и в случай, че същите се запазят, е препоръчително заявления за участие да се подават по електронен път, с квалифициран електронен подпис на имейл адрес – vss@vss.justice.bg, или чрез лицензиран пощенски оператор, с известие за доставяне (обратна разписка), в деловодството на Висшия съдебен съвет (гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ №12).

Заявления, подадени след горепосочения срок, не се разглеждат. При подаване на заявление по пощата, определяща е датата на пощенското клеймо (датно клеймо) при изпращането. Участниците ще бъдат уведомени за входящия си номер при публикуване на списъка за допустимостта по конкурса. Необходимо е в заявлението за участие кандидатите да посочат актуален телефон за контакт, с оглед необходимостта от обратна връзка с тях, в случай на нередовни или непълни документи в хода на проверката.

Необходимите за попълване образци, утвърдени с Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт, са публикувани на интернет страницата на Висшия съдебен съвет в раздел Важно/Конкурсни процедури/Правила и образци на заявления, както и в раздела на конкурса. Съгласно изискванията на чл. 33, ал. 3, т. 3 от Наредба № 1/09.02.2017 г. към документите за участие кандидатите прилагат копие от 3 акта, избрани от тях, които следва да опишат в заявлението си.

Повече информация за конкурса може да намерите в съответния раздел на сайта на ВСС, както и на телефони: 02/9304334 и 02/9304329, отдел „Конкурси на съдии“, дирекция „Конкурси на магистрати“.

[

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд