Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС инициира обществени поръчки за ремонт на Съдебната палата в Карлово и за избор на лицензиран оценител за имотите на съдебната власт

24 юни 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет възложи на представляващия ВСС да организира и проведе две обществени поръчки относно имоти на съдебната власт.

Посредством процедура публично състезание ще бъде възложена обществена поръчка с предмет „Изготвяне на инвестиционен проекти за преработка по чл. 154 от ЗУТ на одобрен инвестиционен проект, извършване на авторски надзор и изпълнение на СМР за обект: „Реконструкция и ремонт на аварирала пристройка и основна сграда на Съдебна палата гр. Карлово, ул. „Димитър Събев“ № 4“. Прогнозната стойност е до 960 000 лв. с ДСС, включваща проектиране, изпълнение на предвидените видове СМР, „непредвидени“ в размер на 10% и авторски надзор. Представляващият ВСС е упълномощен да сключи договор с определения за изпълнител или да прекрати процедурата, както и с право да определи длъжностно лице от ВСС за Възложител, с правата, предоставени му с настоящото решение.

Довършването на ремонта на Съдебна палата в Карлово ще улесни предоставянето на услуги за граждани и институции и ще осигури нормална работна среда за магистратите и съдебните служители на органите на съдебната власт, които са разположени в различни сгради. Поради разваляне на договора със строителя по предходната обществена поръчка, са изпълнени определени видове СМР по първоначалния проект за ремонт на авариралата пристройка и основна сграда на съдебната палата, съгласно разрешение за строеж от 2017 г. Това налага изготвяне на нов инвестиционен проект и изпълнение на СМР за обекта.

Втората обществена поръчка е с една обособена позиция по реда на глава двадесет и шеста от ЗОП, на основание чл. 186, във вр. с чл. 20, ал. 3, т. 2 от ЗОП, с предмет“ „Избор на лицензиран оценител за извършване на преоценка на всички сгради, земи, инфраструктурни обекти, незавършено строителство, основен ремонт и капитализирани разходи по наети/предоставени за ползване на съдебната власт сгради“, за срок от 1 година с прогнозна стойност в размер 58 333 лв. без ДДС.          Обхватът на поръчката включва извършване на преоценка на всички сгради, земи, инфраструктурни обекти, незавършено строителство, основни ремонти и капитализирани разходи по наети/предоставени за ползване на съдебната власт сгради на територията на цялата страна.

Последната оценка на дълготрайните материални активи във ВСС за счетоводни цели е извършвана през 2018 г., а съгласно Указание на Министерство на финансите от 2017 г. бюджетните организации могат да извършват най-малко на три години преглед за обезценка на нефинансови дълготрайни активи.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд