Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС не уважи молби на младши съдии за промяна на назначенията им в районните съдилища

30 юни 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет остави без уважение молба от Александър Трионджиев – младши съдия в Окръжен съд – Благоевград, за преразглеждане на решение на СК по протокол № 24/22.06.2021 г., с което е назначен на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от ЗСВ на длъжността „съдия“ в Районен съд – Разлог.

Предвид приетите по посочения протокол решения за назначаване на същите основания на Росица Василева – младши съдия в Окръжен съд – Пазарджик, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велинград, и на Милуш Цветанов – младши съдия в Окръжен съд – Хасково, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пещера, Колегията изслуша по техни молби Лилия Терзиева-Владимирова – председател на Районен съд – Велинград, и Росица Василева – младши съдия в Окръжен съд – Пазарджик, и отхвърли направеното от Комисията по атестирането и конкурсите предложение да се отмени назначението на Росица Василева – младши съдия в Окръжен съд – Пазарджик, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Велинград, и на Милуш Цветанов – младши съдия в Окръжен съд – Хасково, на длъжност „съдия“ в Районен съд – Пещера.

СК остави без уважение молбата от Соня Стефанова – младши съдия в Окръжен съд – Шумен, за отмяна на решение по протокол № 24/22.06.2021 г., с което същата е назначена на длъжността „съдия“ в Районен съд – Велики Преслав.

Не е уважена и молбата от Юлиана Толева – младши съдия в Окръжен съд – Сливен, за отмяна на решението на Колегията, с което тя е назначена на длъжността „съдия“ в Районен съд – Нова Загора.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд