Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет взе решение за оптимизиране щатната численост на Окръжна прокуратура – Разград и атестира няколко магистрати

7 юли 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от Закона за съдебната власт да съкрати щатната численост на Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Пазарджик с една свободна длъжност „следовател“ и да разкрие една щатна длъжност „младши следовател“ в Окръжен следствен отдел в Окръжна прокуратура – Разград, считано от датата на вземане на решението.Предложението се внася за разглеждане и произнасяне в заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено за 8 юли 2021 г.

Колегията, на основание чл. 196, ал. 1, т. 2 от Закона за съдебната власт, проведе атестиране за придобиване статут на несменяемост на Славка Баханова - следовател в Следствения отдел в Специализираната прокуратура и на Христина Лулчева-Гугуманова - прокурор в Окръжна прокуратура – София, като прие комплексна оценка „Много добра” и така магистратите придобиват статут на несменяемост, считано от датата на вземане на решението.

На основание чл. 196, ал. 1, т. 4, във вр. чл. 197, ал. 5, т. 1 от Закона за съдебната власт, извънредно са атестирани Борис Балев и Дочо Дочев - прокурори в Софийска градска прокуратура, и Даниела Попова - прокурор в Апелативната специализирана прокуратура, като Колегията прие комплексна оценка от атестирането „Много добра".

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд