Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС упълномощи представляващия ВСС да отправи искане за предоставяне на имот за органите на съдебната власт в гр. Димитровград и за удължаване на договор за наем на сграда, ползвана от ИВСС

8 юли 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет упълномощи представляващия ВСС да отправи искане до Областния управител на Област Хасково, за започване на процедура по реда на чл. 15, ал. 2 изречение 2-ро от Закона за държавната собственост (ЗДС) във връзка с чл. 6, ал. 3 от Правилника за прилагане на ЗДС, за предоставяне безвъзмездно за управление на ВСС, за нуждите на органите на съдебната власт в гр. Димитровград, върху първите три етажа от административна сграда, с адрес гр. Димитровград, бул. „Г. С. Раковски“ № 13, с изключение на две помещения.

Имотът е частна държавна собственост и се предоставя за управление на ведомства и общини за техните функции със заповед на областния управител по местонахождението на имота. За ползването на искания имот е сключен споразумителен протокол между Районен съд – Димитровград, Районна прокуратура  Хасково, Окръжна прокуратура – Хасково, ОЗ „Охрана“ – Хасково и Служба по вписванията – Димитровград.

Пленумът на ВСС упълномощи представляващия Висшия съдебен съвет да отправи искане до „БЪЛГАРИЯ ПЛАТИНИУМ ГРУП“ ЕАД за удължаване срока на договор за наем от 2016 г., на част от имот, представляващ ОФИС, ведно с 1 бр. подземно паркомясто, находящи се в Комплекс офис сгради Платинум Бизнес Център в гр. София, ул. „Бачо Киро“ № 26-28-30, за нуждите на Инспектората към ВСС, с 3 години, считано от 30.11.2021 г., както и да проведе преговори за цената с цел намаляването й.

Към настоящия момент във връзка със сградното устройване на Административен съд – София-град и Административен съд – София област е обявена обществена поръчка за основен ремонт и преустройство на сграда, бул. „Драган Цанков № 6“, която е на етап разглеждане и оценка на предложенията на подалите оферти участници. Предвиденият максимален прогнозен срок за изпълнение на СМР при сключен договор е до 720 календарни дни.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд