Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС даде указания на съдилищата за осигуряване на информация за ЕИСПП

8 юли 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет отмени решение по протокол № 13/18.04.2007 г. на ВСС, с което е възложено на председателите на съдилищата да обезпечат предоставянето на хартиен носител на копие от диспозитивите на влезли в сила съдебни актове по наказателни дела общ характер на административните ръководители на съответните служби в прокуратурата.

ПВСС указа на председателите на районните и окръжните съдилища да осигурят въвеждане на информация за влезлите в сила съдебни актове по НОХД в автоматизираните информационни системи, с цел осигуряване на информация, необходима за функционирането на Единната информационна система за противодействие на престъпността, съгласно чл. 378, ал. 5 и чл. 379, ал. 3 от Закона за съдебната власт.

Решенията са инициирани от главния прокурор на Република България, във връзка с предложение на Междуведомствения съвет за методическо ръководство на ЕИСПП.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд