Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС съвет прие план-график за провеждане на Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет и утвърди образци на бюлетина и изборни протоколи

8 юли 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие План-график за провеждане на Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет, утвърди технически образец на бюлетина, както и на изборни протоколи, които секционните комисии и изборната комисия следва да изготвят при провеждане на изборите.

Пленумът възложи на главния секретар на ВСС да предприеме необходимите действия по организационно-техническата подготовка по провеждане на събранието.

Съгласно Правилата за провеждане на избори на членове на ВСС от съдиите, прокурорите и следователите, Пленумът на ВСС приема график, образци на изборни документи и план за нормативно регламентираните действия, свързани с избора на членове на ВСС.

Общото събрание на съдиите е свикано с Решение на председателя на Върховния касационен съд и на председателя на Върховния административен съд и ще се проведе в две последователни съботи - на 9 и 16 октомври 2021 г.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд