Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС назначи полк. Юлиян Банков като заместник-председател на Военно-апелативния съд

13 юли 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 160, във връзка с чл. 175, ал. 8, изречение първо от Закона за съдебната власт, освободи полк. Генко Драгиев от заеманата длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Военно-апелативния съд. На основание чл. 160, във връзка с чл. 168, ал. 2 от ЗСВ, Колегията назначи полк. Юлиян Банков – съдия във Военен съд – София, на длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-председател“ на Военно-апелативния съд, считано от датата на встъпване в длъжност. Той е предложен предвид направен отвод от всички съдии във Военно-апелативния съд.

Съответно полк. Драгиев – заместник-председател на съда, е преназначен на основание чл. 169, ал. 5 от ЗСВ, във връзка с § 205, ал. 2 от ПЗР на ЗСВ, на длъжност „съдия“ във Военно-апелативния съд, от датата на встъпване на полк. Банков като заместник-председател.

Решенията са приети при отвод на Олга Керелска – член на ВСС.

Те са съобразени с внесеното от полк. Румен Петков – административен ръководител – председател на Военно-апелативния съд, предложение, мотивирано с подаден от полк. Драгиев рапорт за оставка като заместник-председател, и решение на Общото събрание на съдиите за назначаване на този пост на полк. Банков.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд