Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС одобри кандидатите за младши съдии с право да заявят писмено желание за назначаване на длъжността

20 юли 2021 година

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие отказа от участие в класирането на Игнат Тимофеев – класиран на четиринадесето място в конкурса за младши съдии, обявен с решение на СК на ВСС по протокол № 2/26.01.2021 г., като на негово място включи следващия класиран кандидат – Благовест Димов.

На основание чл. 186, ал. 4 от Закона за съдебната власт, въз основа на резултатите от класирането и становищата на Комисията по професионална етика към СК на ВСС, са одобрени кандидатите за младши съдии в рамките на обявените 7 конкурсни длъжности, както и същият брой от следващите кандидати по реда на класирането им, както следва:

  1. Яна Борисова,
  2. Ванина Младенова,
  3. Гюлсевер Сали,
  4. Петя Попова,
  5. Георги Стоев,
  6. Биляна Симчева,
  7. Теодора Иванова,
  8. Петър Баев,
  9. Асен Велев,
  10. Стефка Пелтекова,
  11. Събина Стоилова,
  12. Виктория Недева,
  13. Цветина Костадинова,
  14. Благовест Димов.

Одобрените кандидати следва да се явят лично (или чрез упълномощен представител) на 23 юли 2021 г. от 11.00 ч в аула „Максима“ на Университета по архитектура, строителство и геодезия ( бул. „Христо Смирненски“ № 1, гр. София), за да заявят писмено желанието си за назначаване на длъжността „младши съдия“. Съдийската колегия определи Олга Керелска за свой представител, който да присъства на процедурата.

Решенията на Съдийската колегия ще бъдат публикувани на интернет сайта на ВСС.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд