Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС премести на второ класиране Румяна Запрянова – съдия в Районен съд – Разлог на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд

20 юли 2021 година

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет проведе второ класиране по обявения с решение по протокол № 40/03.12.2019 г. конкурс за преместване и заемане на 16 свободни длъжност „съдия“ в районните съдилища, 4 от които за Софийски районен съд. След проведено гласуване, Колегията премести, на основание чл. 160 и чл. 193, ал. 3 от ЗСВ, във връзка с § 72, ал. 1 от ПЗР към ЗИД на ЗСВ (ДВ, бр. 11/07.02.2020 г.) Румяна Запрянова Запрянова – съдия в Районен съд – Разлог на длъжност „съдия“ в Софийски районен съд, считано от датата на встъпване в длъжност. На магистрата се възлага да довърши започнатото с негово участие наказателни дела, на които е даден ход на съдебното следствие, както и да изготви съдебните актове по обявените за решаване дела. Решението подлежи на обжалване в 7-дневен срок от обявяваното му пред Върховния административен съд.

След провеждане на конкурсната процедура и съобразно резултатите от класирането, с решение от 08.06.2021 г. Колегията е преместила четирима кандидати в Софийски районен съд и 3-ма от тях са встъпили в длъжност. Назначеният на четвъртата длъжност кандидат е депозирал заявление за отказ от встъпване в длъжност, като следващият по реда на класирането кандидат също се е отказал от по-нататъшно участие в конкурсната процедура.

Следващият по реда на класирането кандидат – Румяна Запрянова – съдия в Районен съд – Разлог, е преместена на второто си желание в Районен съд – Своге с решение на Съдийската колегия по протокол № 22/08.06.2021 г., но не е встъпила в длъжност и съобразно чл. 42, ал. 4 от Наредба № 1 от 09.02.2017 г. участва във второто поредно класиране в конкурсната процедура за Софийски районен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд