Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Прокурорската колегия на ВСС оптимизира щатната численост на прокуратурите във Враца

21 юли 2021 година

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет на основание чл. 30, ал. 5, т. 7 от Закона за съдебната власт предлага на Пленума на ВСС да съкрати щатната численост на Районна прокуратура – Враца с една свободна длъжност „прокурор“, считано от датата на вземане на решението. На същите основания се предлага ПВСС да разкрие една щатна длъжност „прокурор“ в Окръжна прокуратура – Враца.

Предложението се внася за разглеждане и произнасяне в заседанието на Пленума на ВСС, насрочено на 22.07.2021 г.

То е инициирано от административния ръководител – окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Враца, предвид необходимостта от подсигуряване на пълноценната организация и управление на органа, както и спецификите на региона, който обслужва. Към момента в Окръжна прокуратура – Враца няма свободна длъжност „прокурор“, която да бъде трансформирана в трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-окръжен прокурор“. В тази връзка е предложено преразпределение на една незаета длъжност „прокурор“ в Районна прокуратура – Враца, която отчита по-ниска натовареност от средната за страната.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд