Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС откри процедури за избор на административни ръководители в 19 съдилища и определи дати за изслушване на кандидатите в процедурите за административните съдилища в Хасково и Смолян, както и за районните съдилища в Габрово, Карнобат

21 септември 2021 година

 

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет, на основание чл. 167, ал. 2, във връзка с чл. 194а, ал. 1 от ЗСВ, процедури за избор на административни ръководители в окръжните съдилища в Благоевград и Русе, както и в районните съдилища в Ардино, Гълъбово, Ихтиман, Мадан, Мездра, Нови пазар, Оряхово, Първомай, Средец, Тервел, Тетевен, Чепеларе, Благоевград, Свиленград, Велико Търново, Гоце Делчев и Провадия.

Свободни са ръководните длъжности в 12 от съдилищата, а в четири от районните съдилища – Благоевград, Свиленград, Гоце Делчев и Провадия, и Окръжен съд - Велико Търново, предстои изтичане на мандата на настоящите председатели.

В едномесечен срок от датата на обнародване на свободните длъжности в Държавен вестник, кандидатите могат да подават документи в администрацията на Висшия съдебен съвет, като приемът може да се осъществи и по пощата. Решението ще бъде обнародвано в Държавен вестник и ще бъде публикувано на интернет сайта на ВСС.

Съдийската колегия определи дати през месец октомври за провеждане на събеседване с допуснатите кандидати в процедурите за избор на административни ръководители на 5 съдилища, както следва:

  •  - на 12 октомври 2021 г. -  Районен съд – Габрово и Районен съд – Карнобат;
  • - на 19 октомври 2021 г. - административен съд – Смолян и Административен съд – Хасково и
  • - на 26 октомври 2021 г. -  Районен съд – Козлодуй.

Кандидатите за Районен съд – Габрово са двама – Пламен Денев, и. ф.  административен ръководител, който кандидатства за втори мандат и Христо Христов – съдия в същия съд. За втори мандат кандидатства и Татяна Станчева-Иванова, която в момента е и. ф. административен ръководител на Районен съд – Карнобат.

         За втори мандат се кандидатира Игнат Колчев - и. ф. административен ръководител на Административен съд – Смолян, който е единствен кандидат в процедурата.

         Двама са кандидатите за председател на Административен съд – Хасково - Василка Желева – съдия в същия съд и Иван Маринов – административен ръководител-председател на Районен съд-Димитровград.

Двама са и кандидатите за председател на Районен съд - Козлодуй –Адриана Добрева, съдия в районния съд и Жаклин Димитрова-Алексиева – и. ф. административен ръководител.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд