Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие за сведение информация от СГП за образуваното наказателно производство, във връзка с проведен одит на Централизираната система за случайно разпределение на делата (ЦССРД)

28 септември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение писмо от Софийска градска прокуратура, предоставено в изпълнение на решение на Комисия „Професионална квалификация и информационни технологии“ по протокол № 19/02.09.2021 г., т. 6.2., с което е изискана информация от Прокуратурата на Република България относно образувано наказателно производство, във връзка с проведен одит на Централизираната система за случайно разпределение на делата (ЦССРД).

Колегията възложи на главния секретар на ВСС да представи на следващото заседание на Пленума на ВСС и информация за изпълнението на решение на ПВСС по протокол № 15/28.07.2021 г. за проверка на информационните системи на съдилищата.

Дадено е разрешение за разгласяване на предоставената информация, поради което Съдийската колегия взе решение същата да бъде публикувана на интернет сайта на ВСС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд