Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие за сведение годишните отчети на НСМГТД и НСММСНД за 2019 г. и 2020 г.

28 септември 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение годишните отчети за 2019 и за 2020 г. за дейността на Националната съдебна мрежа по граждански и търговски дела в Република България (НСМГТД) и паметна записка от годишната среща на НСМГТД, проведена на 16.07.2021 г.

Отчетите съдържат информация за предоставяните от всички членове на НСМГТД като отговорници по апелативни райони на отправени запитвания по електронен път от България и от чужбина запитвания по конкретни преписки и дала за връчване на документи, събиране на доказателства и други. Акцентира се на изготвяните тримесечни справки за постановените от съдилищата в съответния апелативен район съдебни актове по граждански и търговски дела, в които е приложено правото на ЕС, и съвместно с НИП са организирани обучения и семинари, свързани със сътрудничеството по гражданскоправни въпроси.

Колегията прие също отчет за 2020 г. за дейността на Националната съдебна мрежа за международно сътрудничество по наказателни дела в Република България (НСММСНД) и паметна записка от Годишната среща на НСММСНД за 2020 г.,  проведена на 18.06.2021 г. Мрежата акцентира в отчета си, че въпреки предизвикателствата на пандемията от COVID-19, работата ѝ не е намаляла, а нейните членове са предоставили през годината съдействие чрез общо 162 броя дейности, съпоставими с отчетените през 2019 г. – 169 броя.

Документите се публикуват на интернет страницата на ВСС, съответно в раздел „Съдебна мрежа по граждански и търговски дела“ и раздел „Съдебна мрежа по наказателни дела“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд