Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Изтече срокът за предоставяне на становища и въпроси към двамата кандидати за членове на Висшия съдебен съвет

28 септември 2021 година

На 24 септември 2021 г., изтече определения с чл. 29и, ал. 2 от Закона за съдебната власт срок, в който становища за кандидатите и въпроси към тях могат да бъдат предоставени от магистрати и юридически лица с нестопанска цел, определени за извършване на общественополезна дейност. Въпроси към Марина Михайлова – съдия във Върховен административен съд и Деян Денев – съдия в Окръжен съд – Варна, са отправени от Българския институт за правни инициативи и от съдия в Софийски апелативен съд. Те обхващат теми, относно осигуряването на кадровата обезпеченост на органите на съдебната власт, организацията на процеса на кариерното развитие на магистратите, механизмите в случай на засягане на независимостта на съдебната власт и нейното отстояване, и други.

На интернет сайта на Висшия съдебен съвет в раздел „Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет“ са публикувани писмените отговори на Марина Михайлова по поставените въпроси от колегата ѝ от Софийски апелативен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд