Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
СЪОБЩЕНИЕ ДО ОДОБРЕНИТЕ КАНДИДАТИ ЗА МЛАДШИ СЪДИИ

28 септември 2021 година

С определение от 21.09.2021 г. по адм. д. № 7961/2021 г. по описа на Върховния административен съд е допуснато предварително изпълнение на решението на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет по т. 5 от протокол № 30/27.07.2021 г. за приемане на окончателния списък на одобрените кандидати за младши съдии. В тази връзка с решение на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС по пр. № 32/27.09.2021 г., д.т. 22 е прието, че определеният в разпоредбата на чл. 186, ал. 8 от ЗСВ едномесечен срок за подаване на декларации за обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ от одобрените кандидати за младши съдии тече от датата на постановяване на окончателното определение на съда за допускане на предварителното изпълнение.

С оглед на това, одобрените 7 кандидати за младши съдии в Софийски градски съд следва в едномесечен срок от 21.09.2021 г., в изпълнение на изискванията на чл. 186, ал. 8 от Закона за съдебната власт, да подадат декларация за обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ  (pdf; doc) в деловодството на Висшия съдебен съвет или да я изпратят по пощата.

Във връзка със същото решение на Комисията и в изпълнение на разпоредбата на чл. 186, ал. 9, изр. първо от ЗСВ, окончателният списък на одобрените кандидати за младши съдии е изпратен на Националния институт на правосъдието за започване на задължителното първоначално обучение по чл. 249, ал. 1, т. 1 от ЗСВ.

За допълнителна информация относно началото на обучението следете на интернет страницата на Националния институт на правосъдието http://www.nij.bg/.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд