Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС прие мерки във връзка с проблеми при отчитане на натовареността на съдилищата

5 октомври 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изпрати на Комисията по правни въпроси към Пленума на ВСС решение на КСКНСС по т. 6 от протокол № 20/15.09.2020 г. относно констатирани проблеми, произтичащи от приложението на чл. 80, ал. 10 от Правилника за администрацията в съдилищата, за изготвяне на проект за изменение на чл. 80, ал. 10 от Правилника за администрацията в съдилищата. Решението е във връзка с получено във ВСС писмо от административния ръководител на Районен съд – Петрич, с вх. № ВСС-2438/20/05.07.2021 г., с което се съобщава за констатирани проблеми, произтичащи от приложението на цитираната разпоредба при повторно постъпване в съда на въззивни жалби по граждански, търговски и наказателни дела, по които производството по делото е било прекратено и делото е върнато на първоинстанционния съд за поправка на очевидна фактическа грешка, допълване, изменение в частта за разноските на решението или отстраняване на нередовности и за администриране на жалбата.

Колегията прие за сведение становища на шестима съдии във връзка с констатирани проблеми в модула за натовареност в Единната информационна система на съдилищата, които да бъдат изпратени на работната група за последващ мониторинг по отношение на изпълнението на предложенията за оптимизация на Единната информационна система на съдилищата (ЕИСС), сформирана с решение на ПВСС по протокол № 26/22.10.2020 г., т. 4.2. Същевременно Колегията изиска информация от същата работна група относно идентифицирани проблеми във функционирането на модул „Натовареност“ в ЕИСС и причините, от които те произтичат; както и за идентифицираните проблеми към Системата за регистриране и управление на заявки за проблеми и дефекти, и дали са отстранени идентифицираните проблеми от изпълнителя на проекта – Информационно обслужване“ АД.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд