Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС разкри щатни длъжности за съдебни служители в Административен съд – Пазарджик и в Районен съд – Сливница и отказа разкриването на щатна длъжност „съдия“ в Районен съд - Севлиево

5 октомври 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет разкри, на основание чл. 30, ал. 5, т. 8 от ЗСВ, 0,5 щатна бройка за длъжност „управител сгради“ в Районен съд – Сливница, както и по 1 щ. бр. за длъжност „съдебен секретар“ и „съдебен деловодител“ в Административен съд – Пазарджик.

Разкриването на половин щатна бройка в Районен съд – Сливница, е във връзка с предстоящото въвеждане в експлоатация на новопостроена сграда – съдебна палата, и необходимостта от техническо обслужване на същата.

Увеличаването на щатната численост на Административен съд – Пазарджик, е във връзка с установената през последните години изключително висока натовареност. Тя е причинена както от обстоятелството, че съдът е пилотен за ЕДИС и след въвеждане и надграждане на системата, така и от промените в АПК от 2021 г., и на специалните закони, които допълнително натоварват административните съдилища с изцяло нови за тях задължения.

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет остави без уважение искането от административния ръководител – председател на Районен съд – Севлиево за увеличаване щатната численост на Районен съд – Севлиево, чрез разкриване на 1 длъжност „съдия“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд