Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Съдийската колегия на ВСС изрази институционална подкрепа към Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд

5 октомври 2021 година

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет изрази институционална подкрепа към Емил Дечев – съдия в Софийски градски съд, по повод Сигнал от Управителния съвет на Съюза на съдиите в България по реда на Механизма за действие на Съдийската колегия на ВСС в случаи на засягане на независимостта и/или опит за оказване на натиск върху съдиите и съда. Колегията се противопоставя на поредния опит за намеса в независимостта на съдиите и оказване на натиск върху съдия чрез обиди, клевети, внушения за липса на професионализъм и безпристрастност при упражняване на правораздавателната дейност, в медийни публикации.

Съдийската колегия апелира медиите и журналистите да проявяват дължимото уважение към честта и достойнство на магистратите, както и да спазват дължимите професионални стандарти при отразяване на дейността на съдебната власт.

Решението на Съдийската колегия ще бъде публикувано на интернет сайта на ВСС в раздел „Публичен регистър на случаите на посегателство срещу независимостта на съдебната власт“.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд