Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
На 9 октомври 2021 г. Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет ще се проведе дистанционно в онлайн среда чрез осигуряване на видеоконферентна връзка

8 октомври 2021 година

В първата събота - 9 октомври 2021 г., Общото събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет ще се проведе дистанционно в онлайн среда чрез осигуряване на видеоконферентна връзка, съгласно решение на Пленума на ВСС по протокол № 17/30.09.2021 г., т. 16.1.

Участието в Общото събрание е обезпечено чрез точки/зали за видеоконферентна връзка в съдилищата, съобразно броя на съдиите във всеки орган. Предварително определени квестори от съдилищата, ще регистрират участниците в Общото събрание и техния вот при определяне на председател на Общото събрание, както и на членовете на избирателната и секционните комисии.

Събранието ще бъде открито в 10.00 ч. от председателя на Върховния административен съд – Георги Чолаков, и ще се излъчва от зала 201 на Националния институт на правосъдието в гр. София, ул. „Екзарх Йосиф“ № 14, където ще присъстват и двамата кандидати. При липса на кворум - регистрирани по-малко от половината имащи право на глас съдии, събранието ще бъде отложено с един час по-късно и ще се проведе независимо от броя на присъстващите.

Определеният дневен ред на Общото събрание на съдиите предвижда избор на председател на събранието, избирателна комисия и секционни комисии, както и приемане на решение за времето за изслушване на всеки от кандидатите - Деян Денев – съдия в Окръжен съд – Варна, и Марина Михайлова – съдия във Върховен административен съд, които ще представят своите концепции за дейността на Висшия съдебен съвет и ще отговарят на въпроси.

Пълната информация за кандидатите е достъпна на сайта на Висшия съдебен съвет в раздел: „Общо събрание на съдиите за избор на членове на Висшия съдебен съвет“, както и в Единния портал за електронно правосъдие, раздел „Избори за членове на ВСС“.

Събитието може да бъде проследено в реално време на сайта на Висшия съдебен съвет в раздел: „Онлайн“.

 

 

В А Ж Н О

Достъпът до работата на Общото събрание на съдиите за избор на членове на ВСС на 9 октомври 2021 г. ще се извършва при спазване на заповедите на министъра на здравеопазването.

 

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд