Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
В първото заседание на Пленума на ВСС не са внесени предложения за кандидатури за председател на Върховния касационен съд

7 октомври 2021 година

 

В проведеното днес първо поредно заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, в което могат да бъдат внасяни предложения за кандидатури за председател на Върховния касационен съд не са постъпили предложения, съобщи представляващия Висшия съдебен съвет. Следващите три заседания, в които могат да бъдат предлагани кандидатури са 14, 21 и 28 октомври 2021 г.

Съгласно Закона за съдебната власт номинации за председател на Върховния касационен съд могат да се правят в четирите поредни заседания на Пленума на ВСС, следващи заседанието, на което е прието решение за откриване на процедурата – 30 септември 2021 г.

Кандидатури могат да предлагат не по-малко от трима членове на Съдийската колегия, министърът на правосъдието и Пленумът на Върховния касационен съд.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд