Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на Висшия съдебен съвет командирова свои представители, за участие в извънредното Общо събрание на ЕМСС, за периода 27-30 октомври 2021 г

7 октомври 2021 година

 

Пленумът на Висшия съдебен съвет определи Драгомир Кояджиков и Стефан Петров за участие в извънредното Общо събрание на Европейската мрежа на съдебните съвети (ЕМСС), което ще се проведе в периода от 27 до 30 октомври 2021 г. в гр. Вилнюс, Литва.

На определените представители е даден мандат за гласуване на позицията на ВСС „Въздържа се“, по предложението за отстраняването на Националния съвет на съдебната власт (НССВ) на Полша от ЕМСС.

Извънредното Общо събрание е свикано от президента на ЕМСС по решение на Изпълнителния борд, като се предвижда и обсъждане на неговото предложение за отстраняването на НССВ на Полша. Според Устава на ЕМСС отстраняването на член се приема с гласовете на ¾ от присъстващите членове.

По предложение на изпълнителния борд на ЕМСС на Общото събрание свикано в Букурещ на 17 септември 2018 г., временно е прекратено членството на НССВ в ЕММС.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд