Пресцентър
Новини
Интранет (Служебни страници)
Форма за контакт с ВСС
Анкети
Ръководства, наръчник и помагало по проект на ВСС
Магистратски форум за права на човека
Електронно съобщаване и призоваване
Съдебна мрежа по наказателни дела
Съдебна мрежа по граждански и търговски дела
Норвежки финансов механизъм 2014-2021
Добро управление
Норвежки финансов механизъм
Прочети повече тук »
Пленумът на ВСС прие за сведение обобщена справка за усвоените средства от ЕС по проекти на ВСС към 30.09.2021 г.

21 октомври 2021 година

Пленумът на Висшия съдебен съвет прие за сведение обобщена справка за усвояване на средствата от Европейския съюз по проекти на ВСС към 30.09.2021 г. Справката се предоставя на дирекция „Правна“, отдел „Обществени поръчки“ за приобщаване към докладите за изпълнение на дейностите по проектите.

Отчетените средства са свързани с изпълнението на общо 14 проекти по Оперативна програма „Добро управление“, Други европейски средства и Норвежки финансов механизъм по които ВСС е бенефициент или партньор.

Общият бюджет на проектите по ОПДУ е 15 780 799.95 лв., трансферираните средства са в размер на 6 015 705.49 лв., а изразходваните средства са на обща стойност 6 786 667.43 лв.

Обобщената справка е изготвена в изпълнение на решение на ВСС от 2014 г., според което ръководителите на проекти, по които ВСС е бенефициент, представят на всеки три месеца отчет за усвояване на средствата по ръководените от тях проекти.

Календар
Проектът е осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Административен капацитет", съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд